Begrippen

Op de website komt u verschillende begrippen tegen. Hieronder leggen we deze aan u uit.

‘Classic’ en ‘Luxury’

FM parfum zijn verkrijgbaar als een ‘Classic‘ geur en een ‘Luxury‘ geur. Een classic geur zit in een standaard flesje (‘classic’) van gerecylced glas en een Luxury geur zit in de wat luxer flesje, eveneens van gerecycled glas. Op de webshop staat bij iedere geur een afbeelding van het flesje zodat u ziet hoe het product er uit ziet.

‘Hot Collection’

Standaard wordt een geur geleverd als een eau de parfum (heren) of een parfum (dames). Deze geur bevat dan 14-16% (heren) tot 20-21% (dames) geurconcentraat.
Sinds enige tijd heeft FM voor mensen met een donkere huid, mensen in de tropen en voor mensen die bv veel transpireren van enkele geuren een HOT

hot-geuren

variant op de markt gebracht. Deze geur is iets duurder dan de ‘classic’ variant maar de geur is hetzelfde. Het verschil is het percentage parfumconcentraat. Dat is bij een Hot-geur bij heren 24% en bij dames 30%! Parfums met deze hoge concentraties zijn niet in de winkels te koop, alleen bij de FM Group. Bij sommige mensen blijft geen enkele geur hangen. Dit kan gebeuren en de oorzaak ligt vaak aan het huidtype. Een hot-geur kan dan nog wel eens uitkomst bieden.

Bent u gewend om normaal de (eau de) parfum te gebruiken en deze geur blijft goed en lang bij u hangen, kijk dan uit met de HOT-variant! Deze variant is echt veel sterker en “overdaad schaadt“, ook bij parfum.

De HOT-variant herkent u aan de afwijkende verpakking en het iets afwijkend flesje.En is iets duurder! Achter het nummer staat de letter ‘H’, dus bijvoorbeeld FM 64 H.

‘Feromoon’

Populair gezegd: de sexuele lokstof bij mens en dier. Een feromoon is een signaalmolecuul dat boodschappen overbrengt tussen individuen van eenzelfde soort. Feromonen zijn stoffen die instaan voor de overdracht van informatie tussen verschillende organismen. Mottenmannetjes kunnen bijvoorbeeld de feromonen van mottenvrouwtjes tot op grote afstand ruiken en kunnen zich goed oriënteren in een concentratiegradiënt. Als een mottenmannetje een feromoonmolecuul detecteert zal hij alle bezigheden staken om het vrouwtje op te zoeken en met haar te paren. Bij veel insecten spelen feromonen een belangrijke rol. Er wordt wel eens gezegd dat alles makkelijker verloopt met een geur waarin feromoon aanwezig is: contacten lopen soepeler, men is vrolijker en men wordt aardiger gevonden.